Βραχιονοπλαστική

Η Βραχιονοπλαστική είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση επαναφοράς του νεανικού περιγράμματος και σχήματος του βραχίονα με την ταυτόχρονη αφαίρεση λίπους και δέρματος από την πάσχουσα περιοχή.Η μεγάλες διακυμάνσεις του σωματικού βάρους (απότομη απώλεια πολλών κιλών, απότομη αύξηση του βάρους), η μειωμένη εκγύμναση και το πέρασμα του χρόνου είναι συχνά αίτια για την χαλάρωση του βραχίονα.

Η περιοχή αρχίζει σταδιακά να εμφανίζει επιδερμική χαλάρωση, που αν δεν αντιμετωπιστεί νωρίς οδηγεί στην απώλεια ελαστικότητας και στην ολική χαλάρωση των ιστών.

Η επέμβαση εκτελείται με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη,. Η τομή προσχεδιάζεται στο εσωτερικό τμήμα του βραχίονα με τέτοιο τρόπο που την καθιστά «αόρατη».

Διαμέσου αυτής της τομής πραγματοποιείται η αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος και η ανάρτηση που βραχίονα στην προγενέστερη θέση του.

Η περίοδος ανάρρωσης είναι 7- 10 ημέρες, ο ασθενής όμως μπορεί να επιστρέψει με προσοχή από την επόμενη κιόλας ημέρα στην καθημερινότητα του. Το αποτέλεσμα του χειρουργείου είναι ορατό τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες που υποχωρεί το οίδημα.

Η χαλάρωση εξαφανίζεται, η διάμετρος μειώνεται και οι βραχίονες αποκτούν πάλι το νεανικό τους σχήμα. Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη δίαιτα και άσκηση το αποτέλεσμα του χειρουργείου παραμένει αναλλοίωτο για δεκαετίες.

Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις – παραλλαγές της χειρουργικής επέμβασης, βασισμένες στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Ο συνδυασμός με οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση όπως λιποαναρρόφηση έχει πιο θεαματικά αποτελέσματα, αφού ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να σμιλέψει τους βραχίονες, δημιουργώντας ακόμα και την εικόνα ενός γυμνασμένου βραχίονα.