Ευρυαγγείες Προσώπου Σώματος

Οι ευρυαγγείες του προσώπου αναφέρονται σε επιφανειακά αγγεία του δέρματος με διάμετρο 0,1 με 1,0 mm τα οποία είναι ορατά για γυμνού οφθαλμού. Οι ευρυαγγείες διακρίνονται σε τρεις τύπους:

(α) κόκκινες ή μπλε γραμμοειδείς
(β) αραχνοειδείς ή αστεροειδείς
(γ) διάχυτες

Εμφανίζονται συνήθως σε ασθενείς με ανοιχτούς φωτότυπους στις ρινοπαρειακές αύλακες, μύτη και ζυγωματικά. Το συνηθέστερο αίτιο για τη δημιουργία τους, είναι η χρόνια ηλιακή έκθεση σε άτομα γενετικά προδιατεθειμένα. Επίσης, η εμφάνισή τους μπορεί να σχετίζεται με:  ροδόχροα νόσο  νοσήματα του κολλαγόνου  τοπική ή συστηματική χρήση στεροειδών  εγκυμοσύνη ή οιστρογονοθεραπεία  μηχανικό τραύμα κ.λπ.

Οι ευρυαγγείες του σώματος, είναι περισσότερο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζονται κάποια συμπτώματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αισθητική τους εικόνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως – ιδίως όταν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια – μπορεί να υπάρχει αίσθημα βάρους στα άκρα και ενοχλητική θερμότητα.

Οι πιο συχνοί παράγοντες για την δημιουργία τους, είναι η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές αλλαγές (εφηβείας, εγκυμοσύνης, εμμηνόπαυσης κλπ) Το πρόβλημα επιβαρύνει η ορθοστασία και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Οι θεραπείες που προσφέρουμε

Πρόσωπο: Η μέθοδος, χρησιμοποιώντας Laser KTP, εξαφανίζει τις λεπτές κόκκινες ευρυαγγείες και τη διάχυ

Περισσότερα