Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική ή πλαστική κοιλίας είναι η χειρουργική σύσφιξη των κοιλιακών τοιχωμάτων στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιακής χώρας και η αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος .Η πάχυνση και χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος αποτελεί συχνή δυσμορφία που ταλαιπωρεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες .

Η μεγάλες διακυμάνσεις του σωματικού βάρους (απότομη απώλεια πολλών κιλών, απότομη αύξηση του βάρους), η εγκυμοσύνη όπως και παθήσεις του πεπτικού συστήματος (ασκίτης, μετεωρισμός) είναι συχνά αίτια για την χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων Στόχος της Κοιλιοπλαστικής είναι η σμίκρυνση της περιμέτρου της κοιλίας (λεπτή μέση), η αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος και του υπερτροφικού υποδόριου λίπους, με ταυτόχρονη σύσφιξη των κοιλιακών τοιχωμάτων και αναδιαμόρφωση του παραμορφωμένου ομφαλού.

Μετά από μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής ο σωματότυπος μας αλλάζει ριζικά, με την εξαφάνιση της προπέτειας της κοιλιάς και την σύσφιξη του κοιλιακού δέρματος.

Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις – παραλλαγές της χειρουργικής επέμβασης, που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος, βασισμένες στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου.

Για παράδειγμα παραλλαγές της τεχνικής επιτυγχάνουν την ταυτόχρονη ανύψωση του εφήβαιού, των γεννητικών οργάνων και του δέρματος των μηρών.

Ραγάδες στην κοιλιακή χώρα μπορούν να αφαιρεθούν ή απλά να μετατοπιστούν σε μη εμφανές σημείο στο υπογάστριο.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση σε περιπτώσεις που στόχος μας είναι και η λιπογλυπτική, κυρίως στην πλάγια κοιλιακή χώρα.

Η επέμβαση εκτελείται υπό γενική αναισθησία,. Η τομή προσχεδιάζεται με τον/την ασθενή να φοράει το εσώρουχο ή το μαγιό, ώστε το σημάδι της τομής να καλύπτεται πλήρως. Η περίοδος ανάρρωσης είναι 7 ημέρες και ο ασθενής μπορεί μετά από αυτή την περίοδο να επιστρέψει στην εργασία του και μετά από ένα μήνα σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα επιθυμεί