Αυτόλογη Λιπομεταμόσχευση (Lipolifting)

Η αυτόλογη λιπομεταμόσχευση (Lipofilling) είναι μια διαδικασία μεταμόσχευσης λίπους που συνδυάζει την λιποαναρρόφηση από περιοχές με πλούσια εναπόθεση τοπικού λίπους όπως κοιλιά, μηροί, γλουτοί με ταυτόχρονη λιπομετάφορα σε περιοχές όπου υστερούν από άποψη όγκου όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το στήθος ή τους γλουτούς.

Με την κλασσική διαδικασία της λιποαναρρόφησης συλλέγουμε την περίσσεια του κυτταρολιπώδους ιστού από τα ‘ψωμάκια’, την κοιλιά, τους γλουτούς. Το λίπος επεξεργάζεται και άμεσα εγχύεται στις πάσχουσες περιοχές.

Μια παραλλαγή της μεθόδου που εφαρμόζουμε στο ιατρείο μας είναι ο εμπλουτισμός του λίπους με αυτολογους αυξητικούς παράγοντες (λαμβάνονται με μια απλή αιμοληψία) για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ιστού κατά 75%.

Με την αυτόλογη λιπομεταμόσχευση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια όγκου στο πρόσωπο, την ανάπλαση των χεριών και την αύξηση του όγκου των μαστών.

Σε περιπτώσεις που επιθυμούμε μια μικρή αύξηση της προβολής των μαστών, χωρίς την χρήση ενθεμάτων, η αυτόλογη λιπομεταμόσχευση αποτελεί την θεραπεία εκλογής.

Με την ταυτόχρονη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και λιπομεταφορας μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη προβολή και ταυτόχρονα φυσική απαλότητα στην αίσθηση της αφής.

Η διαδικασία της λιποέγχυσης στους μαστούς μπορεί να αποκαταστήσει την επιδερμική επιπλοκή της ρυτίδωσης σε προηγηθείσα επέμβαση αυξητικής μαστού, την αποκατάσταση του ομοιόμορφου περιγράμματος μετά από επεμβάσεις αποκατάστασης, ήπιες ανισομαστίες, και την δημιουργία όγκου μαλακών μορίων που καλύπτουν το ένθεμα, σε χειρουργικές επεμβάσεις επανόρθωσης σε ασθενείς με σύνδρομο Poland.

Η μέθοδος είναι ασφαλέστατη, η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων εκμηδενίζεται δεδομένου ότι το εγχυόμενο υλικό είναι αυτόλογο.