Εναλλακτικές Τεχνικές Ρυτιδοπλαστικής (Lifting ή Facelift)

Η ρυτιδοπλαστική (Lifting ή Facelift) είναι η χειρουργική διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και των υποδορίων ιστών του προσώπου και του τραχήλου.

Στόχος της ρυτιδοπλαστικής είναι η διάταση των ιστών, που συντελεί στην εξάλειψη της χαλάρωσης του δέρματος, στην απόσβεση των ρυτίδων και στην επαναφορά των γραμμών και σχημάτων του προσώπου και λαιμού σε μια πιο νεανική όψη.

Μετά από μια επέμβαση ρυτιδοπλαστικής (Lifting ή Facelift) το πρόσωπο δείχνει ξεκούραστο, ανανεωμένο, νεανικό, απαλλαγμένο από τα σημεία γηρασμού.

Μια ιδέα του αποτελέσματος μπορούμε εύκολα να σχηματίσουμε έλκοντας απαλά με τα χέρια μας το δέρμα το λαιμού και των παρειών μας προς τα πάνω και πίσω.

Το αποτέλεσμα της ρυτιδοπλαστικής (Lifting ή Facelift) διαρκεί για πάντα, η γήρανση του προσώπου σίγουρα δεν μπορεί να σταματήσει, αλλά το πρόσωπο μπορεί να διατηρήσει την ανόρθωση του στα νέα σημεία που ορίσαμε χειρουργικά.

Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις – παραλλαγές της χειρουργικής επέμβασης, που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση συγκεκριμένων περιοχών του προσώπου και του λαιμού, βασισμένες στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου.

Μην ξεχνάμε ότι στόχος του Πλαστικού Χειρουργού είναι να διατηρήσει την φυσικότητα, τις γραμμές και την συμμετρία που σχεδίασε η φύση.

Η ιδέα της μικρής ρυτιδοπλαστικής (Mini-facelift) είναι εντυπωσιακή. Στην μικρή ρυτιδοπλαστική η τομή στο δέρμα περιορίζεται σε μια πολύ μικρή περιοχή μπροστά και πίσω από το αυτί. Η επέμβαση εκτελείται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει σχεδόν άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.