Βλεφαροπλαστική

Εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση με εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά στη συνολική νεανικότητα της εικόνας του προσώπου, συγκαταλέγεται στα “ελαφρά” χειρουργεία, ταχεία ανάρρωση, ανώδυνη διαδικασία τόσο δ εγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά, άμεσα αποτελέσματα.

Πρόκειται για μία από τις 5 πλέον δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και σε άντρες. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από αρκετά νεαρή ηλικία, καθώς η κακή κληρονομικότητα στην περιοχή των ματιών μπορεί να προσδίδει χρόνια στο βλέμμα ακόμη και ενός νέου σχετικά ανθρώπου.

Ανάλογα με την περίπτωση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο των άνω, μόνο των κάτω ή και των δύο βλεφάρων.

Η όλη διαδικασία γίνεται είτε μόνο με τοπική αναισθησία είτε με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης.

Ο στόχος είναι ο γιατρός να απομακρύνει το χαλαρό δέρμα στο άνω βλέφαρο και την περίσσεια λίπους στο κάτω βλέφαρο, που δημιουργεί και τις αντιαισθητικές σακούλες.

Οι τομές γίνονται στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου για την άνω βλεφαροπλαστική και στην γραμμή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες για την κάτω βλεφαροπλαστική. Έτσι, τα σημάδια των τομών εξαφανίζονται εντελώς με το πέρασμα του χρόνου, ενώ βρίσκονται καλά κρυμμένα στις φυσικές πτυχές των βλεφάρων μέχρι να σβήσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μη χρειαστεί αφαίρεση, αλλά απλώς ανακατανομή του λίπους που περισσεύει.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου.

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση