Βραχιονοπλαστική

Η Βραχιονοπλαστική είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση επαναφοράς του νεανικού περιγράμματος και σχήματος του βραχίονα με την ταυτόχρονη αφαίρεση λίπους και δέρματος από την πάσχουσα περιοχή. Η μεγάλες διακυμάνσεις του σωματικού βάρους (απότομη απώλεια πολλών κιλών, απότομη αύξηση του βάρους), η μειωμένη εκγύμναση και το πέρασμα του χρόνου είναι συχνά αίτια για την χαλάρωση του βραχίονα.

Η περιοχή αρχίζει σταδιακά να εμφανίζει επιδερμική χαλάρωση, που αν δεν αντιμετωπιστεί νωρίς οδηγεί στην απώλεια ελαστικότητας και στην ολική χαλάρωση των ιστών.

Η επέμβαση εκτελείται με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη,. Η τομή προσχεδιάζεται στο εσωτερικό τμήμα του βραχίονα με τέτοιο τρόπο που την καθιστά «αόρατη».

Διαμέσου αυτής της τομής πραγματοποιείται η αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος και η ανάρτηση που βραχίονα στην προγενέστερη θέση του.

Η περίοδος ανάρρωσης είναι 7- 10 ημέρες, ο ασθενής όμως μπορεί να επιστρέψει με προσοχή από την επόμενη κιόλας ημέρα στην καθημερινότητα του. Το αποτέλεσμα του χειρουργείου είναι ορατό τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες που υποχωρεί το οίδημα.

Η χαλάρωση εξαφανίζεται, η διάμετρος μειώνεται και οι βραχίονες αποκτούν πάλι το νεανικό τους σχήμα. Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη δίαιτα και άσκηση το αποτέλεσμα του χειρουργείου παραμένει αναλλοίωτο για δεκαετίες.

Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις – παραλλαγές της χειρουργικής επέμβασης, βασισμένες στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Ο συνδυασμός με οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση όπως λιποαναρρόφηση έχει πιο θεαματικά αποτελέσματα, αφού ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να σμιλέψει τους βραχίονες, δημιουργώντας ακόμα και την εικόνα ενός γυμνασμένου βραχίονα.