Λιποαναρρόφηση – Λιποπλαστική – Λιπογλυπτική

Πρόκειται δια την δημοφιλέστερη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση που στόχο έχει την αφαίρεση τοπικού συσσωρευμένου λίπους κάτω από το δέρμα από οποιοδήποτε δύσμορφο σημείου του σώματος – προσώπου μας.Η εκλεκτική συσσώρευση λίπους δεν αντιμετωπίζεται εύκολα με διατροφή ή γυμναστική.

Η εξέλιξη των ιατρικών μηχανημάτων έδωσε την δυνατότητα στον Πλαστικό Χειρουργό να είναι σε θέση γρήγορα, αναίμακτα και ανώδυνα να αναπλάσει το σώμα κάθε ασθενή, εφαρμόζοντας την λιπογλυπτική σε ζωντανό οργανισμό όπως ο γλύπτης στα έργα του.

Στόχος της Λιποαναρρόφησης είναι η εκλεκτική αναρρόφηση, μέσω μιας μικρό κάνουλας, του εντοπισμένου λίπους από περιοχές όπως πρόσωπο (π.χ. διπλοσάγονο), στήθος, κοιλιακή χώρα, βραχίονες, μηρούς, γόνατα, γάμπες, εφήβαιο, γλουτούς.

Αποτελεί την θεραπεία εκλογής στην αντιμετώπιση ευμεγεθών λιπωμάτων, όπως και περιπτώσεων γυναικομαστίας.

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης εκτελείται υπό τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη, είτε με γενική αναισθησία σε περίπτωση που απαιτείται αναρρόφηση μεγάλης ποσότητας λίπους.

Η ειδικές μικρό κάνουλες εισέρχονται κάτω από το δέρμα μέσω πολύ μικρών οπών που δεν ξεπερνούν τα 5 χιλιοστά .Ως ελάχιστα επεμβατική μέθοδος δεν χρίζει νοσηλείας. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, φορώντας ένα ειδικό διακριτικό ελαστικό κορσέ. Το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμο, καθώς δεν είναι δυνατή η αναγέννηση του λιπώδη ιστού.

Υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις – παραλλαγές της χειρουργικής επέμβασης, που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος, βασισμένες στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Εναλλακτικά μπορούμε να εκτελέσουμε λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη από Laser, μηχανική υποστήριξη και υπερήχους.