Botox

14/10/2016

Ο όρος BOTOX είναι η εμπορική ονομασία μίας ουσίας, που ονομάζεται Βοτουλινική Τοξίνη και επιφέρει την αδυναμία σύσπασης των μυών. Η σύσπαση των μυών έχει ως αποτελεσμα τη χαλάρωση τους και το σχηματισμό ρυτίδων. Η τοξίνη αυτή στην ουσία “παραλύει” τους μυς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έτσι εξαφανίζει τις ρυτίδες από την περιοχή εφαρμογής.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για καθαρά ιατρικούς σκοπούς (για την πρόληψη των νευρομυϊκών σπασμών των βλεφάρων και για τη διόρθωση του στραβισμού), αλλά στην πορεία, όταν παρατηρήθηκε πως εξαλείφει τις ρυτίδες, μπήκε δυναμικά στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, ήδη από το 1987.

Σήμερα το Botox θεωρείται μία από τις κορυφαίες θεραπείες της ιατρικής αισθητικής με αμέτρητους πιστούς φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η θεραπεία είναι ενέσιμη και γίνεται με έγχυση της κατάλληλης ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου με μία πολύ λεπτή βελόνα. Η ουσία “παραλύει” προσωρινά τους μυς μέσα στους οποίους εγχέεται και σταδιακά λειαίνει και μειώνει το βάθος των ρυτίδων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόλις μερικές μέρες μετά την εφαρμογή, ενώ γίνονται όλο και πιο εμφανή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό, ενώ το φάρμακο φέρει έγκριση από το σύνολο των οργανισμών υγείας παγκοσμίως.

Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 4-6 μήνες και γι’ αυτό συστήνεται επανάληψη περίπου 2-3 φορές ετησίως. Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής για όλους, εκτός των περιπτώσεων εγκυμοσύνης, γαλουχίας ή ανθρώπων με νευρολογικά ή μυϊκά προβλήματα. Εκτός από την εξάλειψη των ρυτίδων, η έγχυση Βοτουλινικής Τοξίνης βοηθά και στην καταπολέμηση κάποιων τύπων ημικρανίας, καθώς και στον περιορισμό της έντονης εφίδρωσης στις παλάμες, τις μασχάλες και τις πατούσες.

Posted in Tips